A Csömödéri Erdei Vasúté a leghosszabb kisvasúti hálózat Magyarországon, a Zala megyében található rendszer összhossza 102,9 kilométer. Érdekessége, hogy ennek mindössze a harmadán van személyszállítás, a forgalom nagy részét még ma is a fát szállító tehervonatok jelentik. Vonalai hangulatos településeken át haladnak, számos turisztikai látnivalót kötnek össze.

A kisvasút menetrendjéről az alábbi linken tájékozódhat: https://www.kisvasut.hu/view_cikk.php?id=1254

Kedveled az izgalmat, kalandot, és ügyességedet is próbára tennéd?
Akkor Márokföld Kalandparkot Neked találták ki!
A közel fél hektáros területen, a települést szegélyező erdőben kialakított különböző nehézségi fokozatú, fákra telepített akadályok átlagban 3-4 méteres magasságban találhatók.
Két „óriásmászóka” várja a kihívóit, egyenként tíz-tíz akadállyal:

Elérhetőségek:
Telefon: +36 30 243 9963
E-mail: kalandpark@marokfold.hu


A lenti termálfürdő Magyarország dél-nyugati részén Zalában az osztrák, szlovén és horvát határ közelében található. Vize 40 000 éves Európa szerte ismert nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz amely mozgásszervi problémák kezelésére alkalmas. A gyógyvíz hatását a fürdő területén lévő Szent György Energiapark emberi szervezetre jótékony hatást kifejtő földsugárzásai egészítik ki. A lenti fürdő 5 szabadtéri és 4 fedett úszó-, gyógy- és élménymedencével kínál felüdülést a látogatóknak.


Egyéb szolgáltatások: gyógyászat, szauna, gőzkamra, fodrászat, kozmetika, pedikűr/manikűr, szépítő masszázs, étterem, értékmegőrzés.
A fürdő egész évben nyitva naponta 8.00 - 19.00 óráig.

A fürdő árlistáját az alábbi linken tekintheti meg:
https://www.lentifurdo.hu/hun/araink

Zalaegerszeg északnyugati határában, a Zala folyó holt ága partján, füves, ligetes környezetben kapott otthont Magyarország első szabadtéri néprajzi múzeuma, a Göcseji Falumúzeum. 1968 augusztusában nyitották meg. A zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum telepítési és építési elve az volt, hogy a még fellelhető archaikus épülettípusok legszebb példányaival szemléltessék azt a fejlődési vonalat, amely már a 19. század végén letűnőben volt. Ebben a regionális szabadtéri múzeumban egy közel 50 eredeti épületből álló, parasztportákra osztott kis falut rekonstruáltak. Ezek az épületek a Zala megyei Göcsej és peremvidéke jellegzetes népi építkezését, az építési technikákat és módokat szemléltetik, az épületek berendezése pedig a térség múlt század végi paraszti lakáskultúráját mutatja be.

A múzeum nyitva tartását és a belépő díjakat az alábbi linken találja:
https://www.museum.hu/museum/info_hu.php?ID=719
A Magyar Olajipari Múzeum országos gyűjtőkörű szakmúzeum, melyet 1969-ben alapítottak azzal a céllal, hogy gyűjtse, feldolgozza, kiállításain és kiadványaiban bemutassa a magyarországi szénhidrogénipar több mint száz éves történetét. A múzeum a gyűjteményeibe került anyagot rendszerezi, nyilvántartja, tudományosan feldolgozza és kiállításaiban, kiadványaiban bemutatja. Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeum szomszédságában lévő, 30.000 m2 területű állandó szabadtéri kiállításában a szénhidrogénipar (bányászat, feldolgozás, szállítás) műszaki emlékeivel, állandó kiállító termeiben az iparág technológiai folyamataival, történetével ismerkedhet meg a látogató. Szabadtéri szoborparkjában kiemelkedő műszaki szakemberek mellszobrait láthatjuk. Gyűjteményei, valamint Dr. Papp Simon geológus, egyetemi tanár emlékére berendezett kis kiállítás a múzeum Zalaegerszeg, Wlassics Gyula utca 13. szám alatti épületében találhatók.

Belépő: A Göcseji Falumúzeumba váltott belépőjegyek érvényesek.

Nyitva tartás: Április 1. - október 31. hétfő kivételével 10-18 óráig
Kisfaludi Strobl Zsigmond, a 20. század egyik legjelentősebb, nemzetközileg leginkább ismert magyar szobrásza. Finom, érzékletes aktjai, elmélyülten jellemábrázoló portréi, ragyogóan komponált, mozgalmas szoborcsoportjai korának legjobbjai közé emelik, aki méltán lépett a nagy elődök: Fadrusz János, Telcs Ede, Zala György örökébe, és vált évtizedekre a magyar szobrászat zászlóvivőjévé.

Bővebb információt a kiállításokról, belépőjegyárakról az alábbi linken talál:
https://www.zmmi.hu/gocsej/

Bázakerettyétől mintegy 2 km-re található a meghitt zalai dombok között, gyönyörű göcseji bükktájba illeszkedve a BudafapusztaiArborétum (Budafai Arborétum). Több mint 200 fajtatöbbnyire védett növénnyel, fenyővel, lomb- és cserjefajtával büszkélkedhet. A fafajok Észak-Amerikából, Ázsiából és Észak-Európából származnak. A leglátványosabbak talán a jegenye-, mamut- és a mocsári fenyők, valamint a május elején nyíló azáleák. Az árnyas sétautakon barangolva forrás táplálta kis völgyzárógátas tavat találnak az ide látogatók. Kiépített, szép pihenőhelyek alkalmat biztosítanak az erdei falatozáshoz, szalonnasütéshez.

Bővebb információ

 

Keszthely több mint 750 éves múltra visszatekintő település, a Balaton fővárosa. A város és közvetlen szomszédságának természeti adottságai a Balaton partján fellelhető történelmi emlékekben, és kulturális hagyományokban leggazdagabb településként ma is turisztikai, és szellemi központ. 
Látnivalók: Városháza, Sétálóutca, Festetich kastély, Babamúzeum, Panoptikum, Cukrászati múzeum, Helikon park, Helikon emlékmű

Bővebb információ:
https://www.keszthely.hu/turistaknak

 

Nem messze a Balaton csücskétől, a termálfürdőjéről híres Zalakaros szomszédságában, a Zalai-dombság lágy lankái között fekszik Nagykanizsa. A város kulturális élete meglehetősen élénk, gasztronómiai, hagyományőrző és zenei fesztiválok színesítik a palettát. Meghatározó nagyrendezvényük a Város Napja (április), mely kicsiknek és nagyoknak is egyaránt remek szórakozást nyújt. Méltó helyet foglal el a rendezvények között a Bor- és Dödölle Fesztivál, melynek alkalmával a város környéki borosgazdák bemutathatják nemes nedűiket, s hogy senki ne maradjon éhesen a hagyományos zalai ételek - mint például a dödölle - gazdag választékából is akad egy kis ízelítő. A város határában elterülő Csónakázótónál lehetőség nyílik csónakázásra, horgászásra, télen korcsolyázásra illetve romantikus séták tételére is a tavat körülölelő ösvényeken.

Látnivalók: Thury György Múzeum, Várkapu emlékmű, Zsinagóga, Szentháromságszobor, 17. hosszúsági kör emlékműve, Buzár udvar

(Hevesi Sándor-ház), Milleniumi sétakert, török-kút, Batthyány-kastély…
Bővebb információ

Az Őrség a tíz legdinamikusabban fejlődő turisztikai desztináció egyike Európában. Magyarország délnyugati sarkában találjuk ezt az erdőkkel, ligetekkel szabdalt gyönyörű tájat, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat telepítettek. Innen a táj neve: Őrség.
2008-ban az Európai Unió tíz legvonzóbb turisztikai célpontja közé választották az Őrséget és a Vendvidéket. A csend és a friss levegő, a változatlan formában megõrzött népi hagyományok és mesterségek (kópickötés, fazekasság, tökmagolajütés), szokások, az önellátó parasztgazdálkodás termékei (tökmagolaj, mézespálinka, kecske és tehénsajt) vonzzák az ide látogatókat. 

Az alábbi linkeken bővebb információkat talál az Őrségről, a falukról, látnivalókról, kirándulási lehetőségekről:
https://www.orsegnet.hu/program.htm
https://www.orseg.hu/node/18
https://www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=22874%20
https://www.szalafo.hu/pages/telepules_al.aspx?id=1521811
Lendva, a kiterjedt mezős és festői szőlőskertek közt elterülő, város és környéke rendkívül történelmis é kulturális hagyományával vonzó célpont. A szlovén klopotec-nek nevezett, szélkerékre hasonlító, madárijesztők vidáman kerepelnek, a lassú Mura folyó menti gyógyvíz bugyogása és az itt lakók vendégszeretete hosszabb tartózkodásra csábítanak.
Látnivalók: Lendvai vár, Szent Katalin-plébániatemplom, Helytörténeti kiállítás, Művelődési ház, Terme Lendva termálfürdő

Bővebb információ:
https://www.lendva.info/index.php?id=3

 

A Terme 3000  fürdő- wellness és egészségkomplexum a csodálatos, többarcú Szlovéniában 31 km távolságra a Tornyiszentmiklós határtól. Sport, fürdőzés, wellness és egészség - minden egy helyen!
Az új TERME 3000 komplexummal a vízfelületek 5.000 m2-re növekedtek, a vendégeknek pedig összesen 20 medence áll rendelkezésre. A fürdéskedvelők fedett és nyitott medencék közt válogathatnak. A 11 új medence, amelyek két szinten vannak elhelyezve, színes programokat és attrakciót kínálnak: gyorsfolyót, hidrolevegős nyugágyakat, gejzíreket, vízeséseket, víz- és légmasszázsokat, vízáram elleni úszást, úszósávokat, vízáramokat, pezsgőfürdőket. A kínálat különlegessége az ugrómedence, ahol egy vagy három méterről lehet ugrálni. A legnagyobb attrakció pedig a 22 méteres torony két, 170 es 140 méteres, vizuális- és hangeffektusokkal ellátott csúszdával, valamint a szabadesésű tobogán, az Aqua loop.
A Thermalium-központban, a test es a lelek nyugalmának, lazításának és megújulásának paradicsomában az egészség forrását az egyedi „fekete” termálvíz képezi, amely 1175-1467 méter mélységből tor a felszínre. A víz hőmérséklete a forrásnál 72°C, igazi „természeti csodának” számít, hiszen a szokásos hidrokarbonátos vizek általában hidegek.
A „fekete” termálvíznek azonban nem csak terápiás, hanem más pozitív hatása is van az ember szervezetére: felélénkíti és felfrissíti a testet, javítja és serkenti a vérellátást, csökkenti az idegi izgatottságot.

Az alábbi linken bővebb információt talál:
https://www.sava-hotels-resorts.com/en/destinations/moravske-toplice/programs/water-parks/
A magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronakban (Dobrovnik) működik az Ocean Orchids, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer négyzetméteres üvegházában - amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.
Az Ocean Orchidsnál havonta 40 ezer tő, Hollandiából származó előnevelt lepkeorchidea (Phalaenopsis) palántát ültetnek át edényeikbe. A vállalat különlegessége az a trópusi kert, amelyben száz egzotikus növényfaj található, köztük nemcsak a vadon élő orchideatípusok és más trópusi virágok, de feketebors- és kávécserje, banán-, papaya- és avocadofa is. Egyik ámulatból a másikba esünk, miközben a szűk folyosón végighaladunk.
A kertészetben minden tájékoztató füzet és útmutató felirat a szlovén és az angol mellett magyarul is olvasható. A látogatás ingyenes.

Nyitva tartás: H.-P. 8.00-17.00, Szo. 8.00-16.00, V. nincs
Bővebb információ: https://www.oceanorchids.si/en/
Csáktornya: Várát a Csányi család őse építtette a 13. század közepén. Eredetileg mocsárvár volt. Itt írta Zrínyi Miklós költő a Szigeti veszedelmet és itt is hunyt el a vadkanvadászaton kapott halálos sebe miatt. Itt szervezte Zrínyi Péter a vasvári békével elégedetlen főurak mozgalmát és innen ment Bécsbe, hogy tisztázza magát.
Látnivalók: Csáktornya vára, ferences templom és kolostor, Zrínyi Miklós emlékszobra, Festetics grófok kastélya.

Varasd: Zágráb mellett, Horvátország másik népszerű szárazföldi turistacélpontjának Varasd (horvátul Varazdin) számít. Remekül gondozott, és megóvott épületei Prága után Európa legfontosabb barokk emlékévé teszik. A város legnagyobb látnivalója a vár, amely a városközpont északnyugati részén található, ma itt található a városi múzeum. A városban ma több barokk palota is látható, melyek a 17. és a 19. század között épültek (Draskovics grófok palotája, püspöki palota, Patačić-palota, Wasserman-Kreuz-palota, Herzer-palota…). A város szobrai közül a legnevezetesebbek az Óvárosban álló barokk Nepomuki Szent János-szobor, a ferences templom előtt álló Grgur Ninski-szobor a híres horvát szobrászművész Ivan Meštrović alkotása és a megyeháza udvarán álló népszerű Erzsébet királyné-mellszobor, mely korábban a városi parkban állt. Az Óváros körül ma is láthatók az egykori városfalak maradványai. Tornyaiból mára kettő maradt fenn a Gaja utcai Lisak-torony és a Stančić-téren álló Láncos-ház. (60 km)

Kirándulások, melyek Szabadidőközpontunkból könnyedén elérhetőek, egy nap alatt egyénileg fakultatív jelleggel bejárhatóak.
 • Admonti apátság és a Stájer Alpok
 • Az Alpok szépségei egy napban: Mariazell- Myra - vízesés
 • Postojnai barlang - Predjamai vár
 • Látogatás a Plitvicei tavaknál
 • Zágráb - Maria-Bistrica
 • Maribor, Ljubjana
 • Júlia Alpok: Bled és Bohinj
 • Graz és a Lurgrotte cseppkőbarlang
 • Burgenlandi Mese és Kalandpark St. Margharetenben
 • Burgenlandi "magyar" várak

Csicsergő Szabadidőközpont Nova

A Csicsergő Szabadidőközpont a csend és nyugalom szigete. Csodálatos természeti környezet, fantasztikus konyha Zalában, Göcsej Szívében.

Ajánlatkérés
Árak
Környék
Rólunk
Képgaléria
GYIK
Házirend

Lépjen kapcsolatba velünk!

Informácók, szállásfoglalás, marketing:
 • Cím:
  Csicsergő Szabadidőközpont - Nova
  8948 Nova, Zuggó köz 1.
 • Szállás:
  +36-20-525-4456
  /munkanapokon 8.00-16.00/
  Esküvő szervezés:
  +36-20-525-4456
 • Email:
  info@csicsergo.hu