Az egész világról érkeznek ide látogatók, akiket lenyűgöznek a zöld szőlőskertek közt tett kerékpár- és gyalogtúrák és a messzenyúló, napsütötte gabonamezőkre és csodálatos tájra nyíló kilátás. A kirándulások után érzett kellemes fáradtságot legjobban úgy űzhetjük el, hogy alávetjük magunkat a számtalan termálfürdő által kínált kényeztető programoknak és hódolunk a környék kulináris élvezeteinek.
Európa ezen gyöngyszemének szíve és lelke a víz minden formában. A vizet, mint az élet forrását az itt élő emberek nemcsak ivásra és fürdésre használják, hanem energiaforrásként is. A világszerte ismert, gyógyító erejű ásványvízforrások jó hatással vannak a szívre, míg a termálforrások a fürdőkön keresztül a testet és a lelket is kényeztetik, megnyugtatják.
Az utak mentél elterülő gyönyörű táj számos kincset rejt – természetes és kulináris látnivalókat, melyeket egyébként soha nem láthatnánk, és melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.
Szlovénia - hasznos információk

Beutazási szabályok: konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/szlovenia
Hivatalos nyelv: szlovén
Időeltolódás: Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország.
Pénznem: Euro

Lendva

Lendva, a kiterjedt mezős és festői szőlőskertek közt elterülő, város és környéke rendkívül történelmis é kulturális hagyományával vonzó célpont. A szlovén klopotec-nek nevezett, szélkerékre hasonlító, madárijesztők vidáman kerepelnek, a lassú Mura folyó menti gyógyvíz bugyogása és az itt lakók vendégszeretete hosszabb tartózkodásra csábítanak.
Látnivalók: Lendvai vár, Szent Katalin-plébániatemplom, Helytörténeti kiállítás, Művelődési ház, Terme Lendva termálfürdő
Bővebb információ: https://www.lendva.info/index.php?id=3

Therme 3000 (Moravske Toplilce)

A Terme 3000  fürdő- wellness és egészségkomplexum a csodálatos, többarcú Szlovéniában 31 km távolságra a Tornyiszentmiklós határtól. Sport, fürdőzés, wellness és egészség - minden egy helyen!
Az új TERME 3000 komplexummal a vízfelületek 5.000 m2-re növekedtek, a vendégeknek pedig összesen 20 medence áll rendelkezésre. A fürdéskedvelők fedett és nyitott medencék közt válogathatnak. A 11 új medence, amelyek két szinten vannak elhelyezve, színes programokat és attrakciót kínálnak: gyorsfolyót, hidrolevegős nyugágyakat, gejzíreket, vízeséseket, víz- és légmasszázsokat, vízáram elleni úszást, úszósávokat, vízáramokat, pezsgőfürdőket. A kínálat különlegessége az ugrómedence, ahol egy vagy három méterről lehet ugrálni. A legnagyobb attrakció pedig a 22 méteres torony két, 170 es 140 méteres, vizuális- és hangeffektusokkal ellátott csúszdával, valamint a szabadesésű tobogán, az Aqua loop. 
A Thermalium-központban, a test es a lelek nyugalmának, lazításának és megújulásának paradicsomában az egészség forrását az egyedi „fekete” termálvíz képezi, amely 1175-1467 méter mélységből tor a felszínre. A víz hőmérséklete a forrásnál 72°C, igazi „természeti csodának” számít, hiszen a szokásos hidrokarbonátos vizek általában hidegek.
A „fekete” termálvíznek azonban nem csak terápiás, hanem más pozitív hatása is van az ember szervezetére: felélénkíti és felfrissíti a testet, javítja és serkenti a vérellátást, csökkenti az idegi izgatottságot.
Az alábbi linken bővebb információt talál:
https://www.sava-hotels-resorts.com/en/destinations/moravske-toplice/programs/water-parks/

Dobronak (Ocean Orchids)

A magyar határtól mindössze öt kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronakban (Dobrovnik) működik az Ocean Orchids, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek. A 14 ezer négyzetméteres üvegházában - amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra.
Az Ocean Orchidsnál havonta 40 ezer tő, Hollandiából származó előnevelt lepkeorchidea (Phalaenopsis) palántát ültetnek át edényeikbe. A vállalat különlegessége az a trópusi kert, amelyben száz egzotikus növényfaj található, köztük nemcsak a vadon élő orchideatípusok és más trópusi virágok, de feketebors- és kávécserje, banán-, papaya- és avocadofa is. Egyik ámulatból a másikba esünk, miközben a szűk folyosón végighaladunk.
 A kertészetben minden tájékoztató füzet és útmutató felirat a szlovén és az angol mellett magyarul is olvasható. A látogatás ingyenes.
Nyitva tartás: H.-P. 8.00-17.00, Szo. 8.00-16.00, V. nincs
Bővebb információ: https://www.oceanorchids.si/en/

Bakonaki-tó (Szlovénia)

A Bakonaki tavat csodálatos bükkösök veszik körül. A tó környékén, a radieszteziológusok és a természetgyógyászok számos, jótékony földkisugárzású pontot fedeztek fel. Ezek a pontok sok látogatók, beteget és kíváncsiskodót vonzanak. A tó közelében van a Szt. Vid kápolna, mellette a gyógyhatású vizű forrással.
A Bakonaki tó környéke kiváló lehetőségeket kínál a sétához, a kerékpározáshoz, a horgászáshoz, a sátorozáshoz, a piknikezéshez és a gombászáshoz, egyszóval: a lazításhoz.
Link: https://www.bukovniskojezero.si/HU/default.aspx

Üdülőnktől személygépkocsival elérhető távolságban van a Száva, a Dráva és a Mura folyók vidéke. Horvátország ezen részén végighaladva megismerkedhetünk annak kontinentális jellemzőivel, megtekinthetjük sík vidékeit, melyeket azok a szelíd dombok ellenpontoznak melyek telis tele vannak szőlőskertekkel, lombhullató erdőkkel, valamint középkori várkastélyokkal.
Mindig is a nyári hőségtől és a mediterrán nyüzsgéstől távoleső pihenésre vágyott egy nyugalmas, zöldellő lankás, több százéves erdőkben, szőlőskertekben és folyókban bővelkedő vidéken? A csendes és kellemes hangulatú kontinentális vidék híve, ahol romantikus középkori várkastélyok, nyári rezidenciák és kúriák, termálforrások, gyógyfürdők és zarándokhelyek várják? Akkor induljon el Zágrábtól északra, és élvezze Közép- Horvátország jótéteményeit.
Közép-Horvátország a romantikus középkori erődök, zarándokhelyek és kastélyok térsége. Varasd, a barokk város gondosan ápolt parkjairól nevezetes. Itt található a horvát kerttervezés egyik legkiválóbb remeke, a varasdi temető is, ahol a tuják – a francia Versailles mintájára – paraván- és boltívformájúra vannak nyírva. Csáktornya (Čakovec) Nagykanizsa testvérvárosa, Muraköz megye székhelye, amely mindössze 14 km-re északkeletre fekszik Varasdtól. Legnevezetesebb látnivalója a városról elnevezett vár. Annak ellenére, hogy a városban egyre több modern épület található, az ipar, a kereskedelem dinamikusan fejlődik, megőrizték a történelmi városrész épületeit, különleges hangulatát.
A Plitvicei tóvidék Horvátország legnépszerűbb nemzeti parkja, mely európai viszonylatban is a legvarázslatosabb természeti látványosságok egyike. Üdülőnktől pár órás autóra van, így akár egy 1 napos kirándulás keretében felfedezhető.
Beutazási szabályok: konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/horvatorszag
Hivatalos nyelv: Horvát
Időeltolódás: Nincs, ugyanabba az időzónába tartozik, mint Magyarország.
Hivatalos pénznem: A kuna, váltópénz a lipa. 1 kuna=100 lipa
Csáktornya, Varasd (Horvátorszég)

Csáktornya: Várát a Csányi család őse építtette a 13. század közepén. Eredetileg mocsárvár volt. Itt írta Zrínyi Miklós költő a Szigeti veszedelmet és itt is hunyt el a vadkanvadászaton kapott halálos sebe miatt. Itt szervezte Zrínyi Péter a vasvári békével elégedetlen főurak mozgalmát és innen ment Bécsbe, hogy tisztázza magát.
Látnivalók: Csáktornya vára, ferences templom és kolostor, Zrínyi Miklós emlékszobra, Festetics grófok kastélya

Varasd: Zágráb mellett, Horvátország másik népszerű szárazföldi turistacélpontjának Varasd (horvátul Varazdin) számít. Remekül gondozott, és megóvott épületei Prága után Európa legfontosabb barokk emlékévé teszik. A város legnagyobb látnivalója a vár, amely a városközpont északnyugati részén található, ma itt található a városi múzeum. A városban ma több barokk palota is látható, melyek a 17. és a 19. század között épültek (Draskovics grófok palotája, püspöki palota, Patačić-palota, Wasserman-Kreuz-palota, Herzer-palota…). A város szobrai közül a legnevezetesebbek az Óvárosban álló barokk Nepomuki Szent János-szobor, a ferences templom előtt álló Grgur Ninski-szobor a híres horvát szobrászművész Ivan Meštrović alkotása és a megyeháza udvarán álló népszerű Erzsébet királyné-mellszobor, mely korábban a városi parkban állt. Az Óváros körül ma is láthatók az egykori városfalak maradványai. Tornyaiból mára kettő maradt fenn a Gaja utcai Lisak-torony és a Stančić-téren álló Láncos-ház.

Plitvicei Tavak (Horvátország)

A Plitvicei tóvidék Horvátország legnépszerűbb nemzeti parkja, mely európai viszonylatban is a legvarázslatosabb természeti látványosságok egyike. Egyedi szépségénél fogva az UNESCO a Világörökségek sorában jegyzi. A tórendszert 16, egymáshoz festői vízesésekkel kapcsolódó tó alkotja, melyeket sűrű erdők öveznek. A látogatókat számos erdei és partmenti sétaút várja, melyek helyenként alig a vízszint fölé emelkedő fahidakba torkollanak - így egészen közelről élvezhetjük a szinte mozdulatlan víztükör és kristálytiszta víz páratlan látványát. A gyalogösvényeken kívül kisvonattal és kishajóval és körbejárható a tórendszer,melyek egész éven át üzemelnek.
Bővebb információ: https://www.plitvice.hu/informacio

A csodálatos tájak, finom aromájú borok vidéke. A látogatót vendégszerető, barátságos fogadtatás, élvezetes programok és lenyűgöző szépségű tájak várják ezen a vidéken. Kimeríthetelen kirándulási, túrázási lehetőségek, túra utak, kerékpárutak várják a természet lágy ölén kikapcsolódásra vágyó utazót.

Festői települések, idilli szőlőskertek, tágas rétek, mindenekelőtt pedig Közép-Európa legnagyobb sztyepptava határozza meg a Fertő tó határokon átnyúló régiójának, az Alpok és a Kisalföld között húzódó világörökségnek az arculatát. Élvezze a Neusiedler See–Seewinkel Nemzeti Parkban a pannon, a mediterrán és az alpesi terület páratlan flóráját és faunáját.
A napfényes Közép-Burgenlandban a ragyogó sárga szín dominál: Tavasszal a repce sárgállik itt, nyáron pedig a napraforgó emelgeti a fejét. Ősszel a sárga mellé rozsdás árnyalatok keverednek az erdőkben és a szőlőskertekben. 
Lankás dombok, gondozott gyümölcsösök és szőlőskertek, a Rába és a Lafnitz folyóvidéke, a rohri láp – csak néhány dolog azok közül, amelyek Dél-Burgenland idilli és sokszínű tájának hangulatát adják.
Élvezze a pihentető túrákat és sétákat, és élje meg közvetlen közelből a napfény országának szépségét.

Beutazási szabályok: konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/ausztria.
Időeltolódás: nincs
Hivatalos nyelv: német, de az angolt széles körben beszélik és megértik
Hivatalos pénznem: Euro
Sonnenlandi drezinatúra (Ausztria)

Burgenland szívében, egy 23 km-es útvonalon kerékpár-meghajtású hajtányokon, ún. drezinán robogva fedezhetjük fel a közép-burgenlandi Sonnenland régió (A nap országa) szépségeit.
Az útvonal mentén rengeteg kuriózummal találkozhatunk: például a lánzséri várrommal, amely a 18. század közepéig Közép-Európa legnagyobb védvára volt, vagy Stoobban a romantikus stílusú freskókkal díszített hegyi templommal. A drezinatúra során számos vendéglő esik utunkba, melyek kulináris falatokkal vagy borkóstolóval csalogatják az ide látogatókat, ezáltal is felejthetetlen élménnyé varázsolva a napot.
Link: https://www.draisinentour.at/index.php?id=12=&L=1

Güssing (Ausztria)

Güssing fölött a Quisin nevű meredek, kerek bazalt dombon áll Burgenland legrégebbi vára. A güssingi vár Burgenland legrégebbi vára és a Strém-patak völgykatlanából kiemelkedve, egy hatalmas, már megszűnt vulkánon fekszik.
A güssingi vár a XVI. Században került a Batthyány család tulajdonába, akik vallási és tudományos központot hoztak létre az épületben. A vár lábainál található ferences kolostor családi kriptájában nyugszanak az ősök.
Link: https://www.guessing.co.at/

Zotter Csokoládégyár, Riegersburg (Ausztria)

A csokoládégyárban bepillantást nyerhetünk a csokigyártás kulisszatitkaiba. A kóstolóexpedícióhoz magyar nyelvű Audio Guide áll a látogatók rendelkezésére. A 90 perces vezetés alatt többször alkalom nyílik a kóstolásra is. A Schoko-Laden-Theater program 8 állomásán nem fogunk unatkozni. Mini libegők szállítják a csoki italokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat. Akkor is érdemes ellátogatni a gyárba, ha nem akarunk a vezetésen részt venni. A csokigyártás ugyanis üvegfalak mögött történik, így mindent megfigyelhetünk.
A shopban nagyon finom csokikat vásárolhatunk!
Bővebb információ: https://www.zotter.at/en/home.html
https://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/152

Bad Radkersburg (Ausztia)

A stájer termálvidék déli részén fekvő történelmi termálváros színes kínálatával vonzza a látogatókat. Délvidéki hangulat, életöröm és korszerűség ötvöződik a történelemmel és a hagyományokkal. Gondos műemlékvédő tevékenységéért Bad Radkersburgot a Műemlékvédelmi Európa Díj aranyéremmel tüntették ki.
Bővebb információ: https://www.badradkersburg.at/

Csicsergő Szabadidőközpont Nova

A Csicsergő Szabadidőközpont a csend és nyugalom szigete. Csodálatos természeti környezet, fantasztikus konyha Zalában, Göcsej Szívében.

Ajánlatkérés
Árak
Környék
Rólunk
Képgaléria
GYIK
Házirend

Lépjen kapcsolatba velünk!

Informácók, szállásfoglalás, marketing:
 • Cím:
  Csicsergő Szabadidőközpont - Nova
  8948 Nova, Zuggó köz 1.
 • Szállás:
  +36-20-525-4456
  /munkanapokon 8.00-16.00/
  Esküvő szervezés:
  +36-20-525-4456
 • Email:
  info@csicsergo.hu