A Csicsergő Szabadidőközpont tökéletes választás iskolai és más csoportoknak. Minősített erdei iskola modulok, szabadidős tevékenységek, kézműves vagy iskolai foglalkozások, csapatépítők ideális helyszíne. 

A Csicsergő Szabadidőközpont Nován, Zala megyében, a Göcsej szívében található 130 férőhelyes "C" kategóriás ifjúsági szálló. A gyönyörű táj, a csendes, nyugodt környezet, a jó levegő tökéletes helyszínné teszik a tábort gyermekek számára rendezett programok lebonyolítására. A környék adottságainak köszönhetően változatos, az iskolai tantervekhez kapcsolódó foglalkozásokat és érdekes szabadidős tevékenységeket tudunk biztosítani. Ezek a programok mind lebonyolíthatók a főépületen belül is, ahol rendelkezésre áll egy 200 fő befogadására alkalmas konferencia- terem hangosítással, valamint 3 db 50 fős szekcióterem. A környék csendes, biztonságos, 10 hektáros park veszi körül az épületet, mely egyaránt alkalmas pihenésre, sportolásra.

Az erdei iskola turnusok hétfővel kezdődnek és pénteken érnek véget.

A Csicsergő Szabadidőközpont kíváló helyszin iskolás csoportoknak!

 • Változatos programok egész évben
 • Sokszínű foglalkozások csoportok számára
 • Göcsej szívében, szép környezetben
 • 2006 óta működő, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkező szabadidőközpont
 • Modern szemlélet: Folyamatos bővítés, megújuló energiaforrással működő
 • Igényes, rendbentartott szállás
 • Kedves, figyelmes személyzet
 • Bel- és kültéri közösségi terek, sportpályák állnak rendelkezésre

Kísérők részére:
Erdei iskolák esetén, 20 diák után 2 fő kísérő pedagógus részére ingyenes, szállás és étkezés

Kedvezményes árak csak a tanév ideje alatt érvényesek iskolák részére:
Május 15-ig és szeptember 1-től 5 990 Ft/fő/éj
Május 16-tól a tanév végéig 6 490 Ft/fő/éj

Kedvező autóbuszos utazásról érdeklődjön a Zala Volánnál!
Kedvezményes utazást is tud szervezni Önöknek a Zala Volán, amelyről bővebb információt a Zala Volán kapcsolattartójától lehet megtudni.
Elérhetősége: Kovács Bernadett 06-92-551-061 vagy 06-30-500-0327

Kérjen ajánlatot »

Csicsergő erdei iskola modulok
2019-2020

A programokat legalább 20 fő részvételével indítjuk el!

Kalandok a természetben

Csicsergő madarak:
Ismerkedjünk erdőink dalnokaival, akiknek hangos énekéről kapta Szabadidőközpontunk a nevét! Megtudhatjátok, milyen madarak lakják a zalai erdőket, megpróbálhatjátok felismerni hangjukat, illetve „vendéglőt” és készíthettek a számukra.
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Üzen az erdő:
Gyere, ismerkedj meg az erdei fafajokkal, figyeld meg, miben különbözik a kérgük, lombjuk, mi készül belőlük, van-e termésük, kik lakják az ágaikat? A Szabadidőközpont parkjában sétálva sokféle fával „személyesen” is megismerkedhetsz.
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Tó és élővilága:
A víz szerepe, a tó biológiája, a tavat tápláló források bemutatása, halak és más állatok a vízben, ha hozol pecabotot horgászás a tóban.
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Esti vadles:
Vacsora után, sötétedéskor séta egy közelben lévő vadlesig, ahonnan a környék remekül belátható, és több vad is megfigyelhető, persze szükséges a nagy önuralom is, hiszen a zajtól a vadak megrémülnek, így csöndben érdemes haladni, vaddisznódagonya és nyomkeresés.
A foglalkozás ára: 690 Ft/fő

Állatok a ház körül:
Ismerd meg a ház körüli állatokat, mire hasznosították őket a régi parasztgazdaságokban. A program során kisétálunk az állatsimogatóba is, ahol Liza, a ló és Füles, a szamár mellett birkák és kecskék is várnak benneteket.
A foglalkozás ára: 690 Ft/fő

Hold és az ember:
Napjainkban többnyire figyelmen kívül hagyjuk a tényt, miszerint testünk nagy része víz, jóléte éppen emiatt függ a holdjárástól. Eleink nemcsak önmagukkal, de egy csomó ház körüli munkával, az állatok és növények fejlődésének összefüggésében is megfigyelték a hold hatásának fontosságát.
Felelevenítjük őseink tudását, térbeli társassal rögzítjük a hallottakat, játékosan, képek segítségével.
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Göcsej szíve: Nova

Göcsej Tündérkertje és helytörténet:
A térség történelme, a Nova bemutatása, vicces és érdekes történetek a falu és Göcsej múltjáról. Séta a faluban és a Tündérkert megismerése!
Hallottad-e hírét pogácsaalmának, vérkörtének, rózsabaracknak? Göcsej a hagyományos gyümölcsfafajták Édenkertje, amelyek nem igénylik a vegyszeres permetezést, mégis bőséges és páratlanul zamatos termést hoznak. Sétálhattok a novai Tündérkertben, a hagyományos helyi gyümölcsfafajták gyűjteményes kertjében is.
A foglalkozás ára: 690 Ft/fő

Határtalan népzene: ÚJ!
A program középpontjába a világszerte elismert magyar népdal és népzene bemutatása és megtanulása kerül. A fiatalok képet kaphatnak a magyar népzene alapjairól, hangszereinkről, valamint Zala megye népzenéjéről. Célunk, hogy a közös zenélés és éneklés összekovácsolja a fiatalokat, akik ezáltal betekintést nyerhetnek a hungarikumnak számító magyar népdalok világába. Kodály Zoltán szavaival várunk mindenkit az interaktív előadásra: "...A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza."

A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Népmese a tarisznyában:
Népmeséink széles tárházából válogatva mindenki megtalálhatja életmeséjét, választhat példaképet. A mesék mondandója, tanulsága életre szóló. Ha részt veszel az órán, ezt te is megtapasztalhatod!
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Szórakoztató-szó-rakosgató:
Göcsej ősi nyelvhasználata, annak jellegzetes szójárása, bizony sokak számára mulatságos, félreérthető. Tán éppen emiatt szükséges megismerni, majdan továbbadni gyermekeinknek, unokáinknak!
Régi, elfeledett szavak, kifejezések modern megfelelőit keressük „betű rakosgatva”.
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Kézműves foglalkozások:

kerámia ékszer készítés: 1090 Ft/fő

 

gyertyamártás:

990 Ft/fő

agyag emléktárgy készítés:

1090 Ft/fő

 

nemezelés:

990 Ft/fő

csuhébaba-készítés:

990 Ft/fő

  talizmán készítés ÚJ! 990 Ft/fő

bőrözés:

990 Ft/fő

 

"szeretetkence" készítés ÚJ!

990 Ft/fő

Gasztronómia

Göcseji gasztrónómia
Népies ételek, ünnepi menük Göcsejben. A kemence megismerése, folyamatok ismertetése, népi történetek, szokások a régmúltból. A program részeként kenyérlángost is sütünk a kemencében és a végén nemcsak a sütés élményével gazdagodhatunk, mivel minden résztvevő megkóstolhatja a finomságot.
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő (egy csoportban 30 főtől 690 Ft/fő)

Mézeskalács készítés:
A gyerekek megismerhetik a mézeskalács készítés folyamatát, részt vehetnek a munkában, valamint megkóstolhatják a frissen sült süteményt
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Szalonnasütés:
A programra a tűzrakóhelyet előkészítjük, és nyársat biztosítunk. A csoportnak csak a tüzet kell meggyújtani és indulhat is a sütögetés.
A foglalkozás ára: 5000 Ft/alkalom
A "sütnivalónkat"- szalonna, hagyma, kenyér árát az ár nem tartalmazza, előzetes árajánlat alapján rendelhető az Önök által megadott mennyiségek szerint.

Fűszer és gyógynövények:
A konyhákban és életünkben leggyakrabban használt fűszer és gyógynövényeket ismerheted meg, ízek illatok és felhasználásuk játékos formában.
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Minden, ami mozgás – kültéri, szabadtéri programok

Erősödj az erdőben!:
Erdei tornapályánk állomásain vezető segítségével intenzív mozgásban lesz részünk, csakúgy, mint egy igazi tornaórán!
Az erdőben található tornaeszközökön átmozgathatjátok izmaitokat, növelhetitek az állóképességeteket, fejleszthetitek az egyensúlyérzéketeket, miközben a friss levegőn együtt lehet a csapat!
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Számháború
Ebben az örökzöld játékban próbálhatod ki magad, megmutatva mennyire vagy igazi küzdő csapatjátékos! A „pirosak” és a „kékek” gyönyörű erdei környezetben a játék szabályait betartva vívhatják meg a „háborút”, hogy a végén kiderüljön, melyik csapat diadalmaskodik.
A játék lényege persze nem a végeredmény, hanem az együtt töltött idő. Na, van kedvetek játszani?
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Csapatépítő sportvetélkedő:
A vetélkedő során a csoportot csapatokra bontjuk (3-4 csapat). Vidám feladatokkal múlatjuk az időt, és persze a jól megérdemelt jutalom sem maradhat el. Bár nem az a lényeg, hogy ki hányadikként ér célba, hanem hogy megtudd, az ügyességi játékokban számíthatsz a társaidra. Ugye, ők is számíthatnak rád?
A foglalkozás ára: 690 Ft/fő

Kincskeresés:
A Szabadidőközpont hatalmas parkjának minden zugát megismered, mire a fejtörő feladványok végére érsz. Ha nyitott szemmel jársz, és a térképre bízod magad, a végén összeáll a kép, és rálelsz a kincsre.
A foglalkozás ára: 790 Ft/fő

Íjászat (szabadtéri):
„A magyarok nyilaitól ments meg uram minket!” - szól a mondás, hisz a honfoglaló magyarok nagy szorgalommal gyakorolták az íj használatát, s olyan jártasságra tettek szert, hogy rettegésben tartották egész Európát.
Szakképzett, az ijászatban jártas szakemberek segítségével Te is bepillantást nyerhetsz az íjászat világába, és a gyakorlatban ki is próbálhatod, hogy milyen íjász válna belőled.

A foglalkozás ára: 690 Ft/fő (de minimum 25 500 Ft/alkalom)

A programokkal kapcsolatos megrendeléseket legkésőbb az érkezés előtt 30 nappal meg kell küldeni a Szabadidőközpont részére. Azt ezt követően megrendelt programok megszervezését nem minden esetben tudjuk garantálni!

Kérjen ajánlatot »

Kedvezményes csomagajánlat

Részletek »

Képgaléria

"Jókedv, tanulás,
Csicsergőben klassz szállás,
Étel-ital fenséges!
Programok meg temérdek.
Erdő-mező virága,
Gomba neve: vargánya,
Mindezt megtapasztalhatod,
Ha itt töltöd néhány szép napod!

Budapest XVI. Kerületi Batthyány Ilona Általános Iskola (Kózol Ákosné Kinga Tanárnő)"

"Kedves Csicsergők!

Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a lehetőséget. Gyönyörű élményeket szereztünk, amiket sosem felejtünk el. Köszönjük a gondoskodást, a figyelmet, a szeretetetet és az ízletes ételeket. Külön köszönet az állatsimogatásért. Nagy öröm volt Velük is találkozni!

Szeretettel: Számítástechnikai Általános Iskola (Somogyi Andrea és Gécsei Gabriella)"

"Kedves Csicsergők!

5 csodálatos napot töltöttünk nálatok. A szállás kiváló, a kiszolgálás, a kedvességetek és a figyelmességetek felülmúlhatatlan. Finomabbnál finomabb eledelekkel kényeztettetek bennünket. A hely, a madárcsicsergős ébredés nagyon fog nekünk hiányozni. Rengeteg emléket viszünk magunkkal és bátran ajánlunk benneteket bárkinek. Köszönjük!

Szentistvántelepi Általános Iskola, Budakalász (Papp Erzsi és Németh Rita)"

Képgaléria

wp_20170914_13_48_33_rich.jpg wp_20170914_09_54_27_rich.jpg wp_20170913_18_51_19_rich.jpg

Csicsergő Szabadidőközpont Nova

A Csicsergő Szabadidőközpont a csend és nyugalom szigete. Csodálatos természeti környezet, fantasztikus konyha Zalában, Göcsej Szívében.

Ajánlatkérés
Árak
Környék
Rólunk
Képgaléria
GYIK
Házirend

Lépjen kapcsolatba velünk!

Informácók, szállásfoglalás, marketing:
 • Cím:
  Csicsergő Szabadidőközpont - Nova
  8948 Nova, Zuggó köz 1.
 • Szállás:
  +36-20-277-2040
  Esküvő szervezés:
  +36-20-525-4456
 • Email:
  info@csicsergo.hu